Ontdek wat je talenten en dromen zijn
Bijna iedereen vraagt zich tijdens z’n carrière weleens af of ‘dit het is’. ‘Blijf ik deze baan voor de rest van mijn leven doen, of ga ik een andere kant op?’ De Lucas Academie ontwikkelde Blik op je toekomst
'Vaders zie ik vaak pas bij het adviesgesprek'
In de 41 jaar dat Dick van Buren voor de klas staat op de Haagse Nutsschool Morgenstond, heeft hij ontelbaar veel oudergesprekken gevoerd. Die vier decennia heeft hij de populatie van de school compleet zien veranderen. En daarmee ook de gesprekken met ouders.
Lerarentekort tegengaan met ontwikkeling en begeleiding
De gemeente Den Haag verwacht in 2020 alleen al in het basisonderwijs 440 vacatures. Een schrikbeeld. Lucas Onderwijs investeert al langer in het aantrekken en behouden van medewerkers én werkt samen met de gemeente en andere schoolbesturen om dit tij te keren.     
'Ik wil het beste uit de leerlingen én uit mijzelf halen'
Vanaf de pabo tot aan het pensioen voor de klas, dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Veel leerkrachten kiezen in de loop van hun carrière voor een andere functie. Zo ook Joyce van Boxtel: 'Ik heb tien jaar voor de klas gestaan, nu ga ik voor het eerst leidinggeven.'
Edith Stein-leerlingen geven Engelse les in het po
De overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs is niet voor alle leerlingen even gemakkelijk. Dat merken ook de vakdocenten Engels op het Edith Stein College. Leerlingen van het Edith Stein geven daarom extra Engelse les aan groep 7 en 8 van de Paschalisschool.
Als team in opleiding voor transities in het onderwijs
Twee leerkrachten en de directeur van de Carolusschool volgen samen een teammaster. Doel van de opleiding is onderwijs duurzaam verbeteren met de inzet van technologie. De master leidt transitieleiders op en werkt met teams om de innovaties beter te laten beklijven binnen de school.
'Taalonderwijs via tablets voegt zoveel meer toe'
Is taalonderwijs via tablets een positieve ontwikkeling voor leerlingen en leerkrachten? Esther Verburg en Wendy Ammerlaan van basisschool De Vlieger menen van wel. Esther: 'We kunnen nu nog beter inspelen op de behoefte van elk kind.'
Internationale samenwerking voor beter ict-onderwijs
De Waterwilg in Nootdorp werkt samen met vier andere basisscholen in Europa. De scholen wisselen ict-kennis en -ervaring uit om zo probleemoplossend denken te stimuleren. Daarbij kregen ze financiële steun van Erasmus+.
Lucas Onderwijs Prijs naar Kristal en Hofstad Lyceum
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lucas Onderwijs zijn twee scholen in het zonnetje gezet. De Gender & Sexuality Alliance-groep van het Hofstad Lyceum en basisschool Het Kristal hebben voor hun inzet de Lucas Onderwijs Prijs gekregen.
Boldingh, Populier en DAK nieuwe huisgenoten
Aan het Verhulstplein in Den Haag is een compleet nieuw schoolgebouw verrezen waarin na de kerstvakantie Nutsschool M.M. Boldingh, de mavo van de Populier en een vestiging van DAK kindercentra hun intrek hebben genomen. Een gesprek met de nieuwe bewoners.
Meer artikelen