Edith Stein-leerlingen geven Engelse les in het po
De overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs is niet voor alle leerlingen even gemakkelijk. Dat merken ook de vakdocenten Engels op het Edith Stein College. Leerlingen van het Edith Stein geven daarom extra Engelse les aan groep 7 en 8 van de Paschalisschool.
Als team in opleiding voor transities in het onderwijs
Twee leerkrachten en de directeur van de Carolusschool volgen samen een teammaster. Doel van de opleiding is onderwijs duurzaam verbeteren met de inzet van technologie. De master leidt transitieleiders op en werkt met teams om de innovaties beter te laten beklijven binnen de school.
'Taalonderwijs via tablets voegt zoveel meer toe'
Is taalonderwijs via tablets een positieve ontwikkeling voor leerlingen en leerkrachten? Esther Verburg en Wendy Ammerlaan van basisschool De Vlieger menen van wel. Esther: 'We kunnen nu nog beter inspelen op de behoefte van elk kind.'
Internationale samenwerking voor beter ict-onderwijs
De Waterwilg in Nootdorp werkt samen met vier andere basisscholen in Europa. De scholen wisselen ict-kennis en -ervaring uit om zo probleemoplossend denken te stimuleren. Daarbij kregen ze financiële steun van Erasmus+.
Lucas Onderwijs Prijs naar Kristal en Hofstad Lyceum
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lucas Onderwijs zijn twee scholen in het zonnetje gezet. De Gender & Sexuality Alliance-groep van het Hofstad Lyceum en basisschool Het Kristal hebben voor hun inzet de Lucas Onderwijs Prijs gekregen.
Boldingh, Populier en DAK nieuwe huisgenoten
Aan het Verhulstplein in Den Haag is een compleet nieuw schoolgebouw verrezen waarin na de kerstvakantie Nutsschool M.M. Boldingh, de mavo van de Populier en een vestiging van DAK kindercentra hun intrek hebben genomen. Een gesprek met de nieuwe bewoners.
Een betere overgang van po naar vo
Hoe kun je als basisschool ouders beter adviseren over de middelbare schoolkeuze van hun kind? En hoe kun je de overgang en overdracht van leerlingen naar de middelbare school verbeteren? Een leerkracht van groep 8 en een teamleider vo gaan daarover in gesprek.
ISW werft nieuwe leerlingen met online platform
De periode van leerlingen werven in het Westland is net afgelopen. Voor 7 maart moeten zo'n 1600 leerlingen uit groep 8 hun keuze voor de middelbare school maken. 'Om beter op de veranderende belevingswereld van kinderen te kunnen inspelen, hebben we isw.tv gelanceerd.'
Iedereen mag zichzelf zijn
8 december kleurden honderden middelbare scholen in het land paars, zo ook het Hofstad Lyceum en het Stanislascollege Pijnacker. Of je nu hetero, homo, lesbi, transgender of nog in dubio bent, op Paarse Vrijdag laten leerlingen zien dat zij niet in hokjes denken en de individuele vrijheid vieren.
Leerlingen Hofstede Pro debatteren in Haags Kinderrechten Debat
Het Haagse gemeentehuis vormde 20 november – de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind – het decor voor het Haags Kinderrechten Debat voor middelbare scholieren. Voor het eerst deed ook een team van de Hofstede Praktijkschool mee. Stephy (14): “Het is belangrijk om onze mening te geven.” 
Meer artikelen