Apps maken lessen gevarieerder, creatiever en leuker
Op de J.H. Snijdersschool is de iPad niet meer weg te denken. Elke leerling vanaf groep 2 heeft er een. "Onderwijs wordt makkelijker, creatiever en leuker”, vertelt Bram van Mil. De leerkracht van groep 7/8 deelt daarom graag zijn top 5 favoriete apps.
Voor kleuters is ICT-onderwijs kinderspel
Op basisschool Balans in Den Haag staat gebruik van ICT in het onderwijs nog in de kinderschoenen. Leerkrachten Koen Kruidenberg en Iris Neeleman brengen daar verandering in en beginnen bij hun kleutergroepen.
Digitale communicatie met ouders: effectief contact
Briefjes mee in de schooltas of een papieren nieuwsbrief voor thuis; dat is op steeds meer scholen verleden tijd. Digitaal communiceren met ouders via een platform of app is meer vanzelfsprekend. Ook op de Prins Mauritsschool en het Edith Stein College.
Vmbo'ers Heldring tweede op NK Debattoernooi
De zilveren beker schittert op tafel. Het debatteam van Heldring College is tweede geworden op het NK vmbo Debattoernooi én uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer. Debatteren is sinds dit jaar een nieuw onderdeel van het vak Nederlands.
Grote klassen voor een breed en deskundig aanbod
Basisschool De Oase kiest bewust voor grotere klassen. De extra middelen die dat oplevert, zet de school in voor gevarieerd onderwijs en passende zorg.
Zml-leerlingen op weg naar zelfstandigheid
Een deel van de leerlingen van VSO Bernardus slaapt regelmatig in een trainingshuis. Van af en toe een weekend tot structureel twee weken per maand. Oefenen om uiteindelijk begeleid te gaan wonen.
Met leerwegondersteuning een regulier vmbo-diploma
Het College St. Paul is gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen die extra ondersteuning of leerwegondersteunend onderwijs nodig hebben. Dit maatwerk maakt deze gewone vmbo-school bijzonder.  
'We doen er alles aan om leerlingen te plaatsen'
Basisschool De Regenboog werkt samen met De Opperd. Daarmee verbreden en verdiepen ze hun zorgaanbod. Adjunct-directeur Jessica Hendriks: 'Bij ons is passend onderwijs meer dan vanzelfsprekend.'
Een goede leerkracht maakt een gewone les speciaal
Elke leerkracht in het basisonderwijs heeft een eigen werkwijze en opvattingen over hoe hij het beste kan bijdragen aan de toekomst van zijn leerlingen. Wat vinden de leerlingen er zelf van?
't Palet hanteert een gezond schoolbeleid
Croissantjes, Turkse pizza’s en donuts zijn als tussendoortje op ’t Palet voorgoed verleden tijd. De basisschool in de Schilderswijk heeft een voedingsbeleid ontwikkeld en is sinds dit jaar Gezonde School.
Meer artikelen