EEN JAAR VERDER
Maart 2018
Raihan Hartanto (13)
Schoolkeuze, veranderen van baan, maar ook kleinere beslissingen kunnen veel invloed hebben op je (dagelijks) leven. Hoe vergaat het mensen een jaar na een keuze?
 
Raihan Hartanto (13) ging ruim een jaar terug van groep acht naar het Stanislascollege Westplantsoen. Hoe bevalt het?

‚Äč"Heel goed", klinkt het ontspannen aan de telefoon. Raihan is net thuis van school en vertelt. "Ik ben nu halverwege het tweede jaar. Ik heb gekozen voor gymnasium plus. We hebben dan per week een uur minder Nederlands en daarvoor in de plaats extra vakken, zoals nu handvaardigheid en archeologie. Vorig jaar in de brugklas hadden we de plusklas, met vakken als science en scheikunde. Het advies op de basisschool was vwo, maar ik wilde zelf graag iets meer uitdaging en koos er voor om de plusklas te volgen. Mijn verwachting is wel uitgekomen, die uitdaging heb ik nu wel."
 
Raihan vond het geen moeilijke overstap. "Ik kende de school al, want mijn broer zit hier ook. Dit is een fijne school, al is het best een grote school. Ik vind de mensen hier aardig en open. Het is gezellig, maar dat had ik ook van mijn broer al gehoord. Ik ben de enige van mijn basisschool die hier naar toe is gegaan, maar ik ben in een leuke klas terecht gekomen."
 
"Gym is mijn favoriete vak, maar dat ligt misschien een beetje voor de hand. Maar daarna is geschiedenis mijn lievelingsvak. Ik ben denk ik het beste in talen, bijvoorbeeld Duits." Met een tot twee uur huiswerk per dag houdt Raihan ook nog wel tijd over voor andere dingen. "Ik badminton elke vrijdag. En ik vind het leuk om met vrienden af te spreken."
 
EERDERE
EEN JAAR VERDER