Lucas Onderwijs Prijs naar Kristal en Hofstad Lyceum
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lucas Onderwijs zijn twee scholen in het zonnetje gezet. De Gender & Sexuality Alliance-groep van het Hofstad Lyceum en basisschool Het Kristal hebben voor hun inzet de Lucas Onderwijs Prijs gekregen.
Boldingh, Populier en DAK nieuwe huisgenoten
Aan het Verhulstplein in Den Haag is een compleet nieuw schoolgebouw verrezen waarin na de kerstvakantie Nutsschool M.M. Boldingh, de mavo van de Populier en een vestiging van DAK kindercentra hun intrek hebben genomen. Een gesprek met de nieuwe bewoners.
Een betere overgang van po naar vo
Hoe kun je als basisschool ouders beter adviseren over de middelbare schoolkeuze van hun kind? En hoe kun je de overgang en overdracht van leerlingen naar de middelbare school verbeteren? Een leerkracht van groep 8 en een teamleider vo gaan daarover in gesprek.
ISW werft nieuwe leerlingen met online platform
De periode van leerlingen werven in het Westland is net afgelopen. Voor 7 maart moeten zo'n 1600 leerlingen uit groep 8 hun keuze voor de middelbare school maken. 'Om beter op de veranderende belevingswereld van kinderen te kunnen inspelen, hebben we isw.tv gelanceerd.'