'Kunsteducatie verbreedt de blik op de wereld'
“Kunst laat je de wereld zien door de ogen van een ander”, zegt Joep Overtoom, educatiemedewerker van Gemeentemuseum Den Haag. “Via onze museumlessen stimuleren we scholieren nieuwsgierig te zijn. Het belangrijkst is dat zij met plezier kunst ontdekken.”  
Cultuuronderwijs: jezelf en de ander ontdekken
ISW Gasthuislaan en christelijk lyceum Zandvliet hechten veel waarde aan een brede ontwikkeling van hun leerlingen. Daarvoor investeren de scholen in gevarieerd kunst- en cultuuronderwijs. Zij werken samen met Scapino Ballet Rotterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag.   
CultuurSchakel verbindt onderwijs en cultuur
Wil je als Haagse school meer investeren in cultuuronderwijs, dan is CultuurSchakel een goede partner. De stichting koppelt onderwijs en de culturele sector in de stad. Bente Hal, beleidsmedewerker van CultuurSchakel: “Cultuur draagt bij aan de totale ontwikkeling van het kind. Iets waar scholen steeds meer aandacht voor hebben.”
Kunstonderwijs Esloo College is vooral doen
Met een klas naar een museum of het toneel is voor leerkrachten in het praktijkonderwijs een grotere uitdaging dan op reguliere middelbare scholen. Toch weerhoudt dat Annemieke de Gier en Annemieke Runge van Esloo College er niet van om hun leerlingen gevarieerd kunst- en cultuuronderwijs te bieden.